top of page

Bergmannen med 6 unge, regi Bjørn Sundquist


Bethine, Hafeeza, Manan, Emine, Hermine og Vetle frå Den mangfaldige scenen framfører Bergmannen av Henrik Ibsen. For første gong omsatt til nynorsk. Regi Bjørn Sundquist.

" En fryd å jobbe med barn! Teater og leik hører sammen, og leiken er en forutsetning for dem. De er naturlige - som også betyr at de nekter å skape seg. Ærlige i uttrykket. Og de forstår den uutgrunnelige Ibsen umiddelbart: livet er sånn, bare. Han som leter etter svarene på det store mysteriet, det er det vi alle holder på med! Og vi må bare fortsette. Lete etter edelsteinene inne i det mørke fjellet." Bjørn Sundquist etter arbeidet med ungane i Den mangfaldige scenen

Bergmannen inngår i eit program saman med Beethoven opus 18 nr. 1, siste sats, framført av Alegrarkvartetten 11. og 16. februar. 16. februar blir programmet ein del av Oslo Quartet Series Ibsen møter Beethoven med Sundquist og Engegårdkvartetten Terje Vigen og Opus 132

Frå prøven på Det Norske Teatret

siste nytt
ARKIV
bottom of page