top of page

Jan Bosses improvisasjonsteater "Allied Aliens"


Ein av dei mest kjente teaterregissørane i Europa, Jan Bosse frå Tyskland, regisserer stykket som blir ein improvisasjon heilt utanom det vanlege: «Allied Aliens» – der skodespelar Modou Gueye frå Senegal som bur i Milano og kollegaen Camara Joof frå Oslo, som har bakgrunn frå Ghana, kommuniserer på scenen om det å vere framand. Er det annleis å vere framand i Milano enn i Oslo? Stykket blir arrangert som ein del av Goethe-Instituttet sitt prosjekt «Freiraum». Prosjektet skal undersøkje korleis det står til med fridomen i dei europeiske byane. Kva spørsmål oppstår når borgarar, forskarar og kulturarbeidarar tenkjer over omgrepet «fridom» på ein bestemt stad? Kva problem blir tydelege i ein by?

om Prosjektet Freiraum

FREIRAUM OSLO - FILMEN VÅR

Regi: Emilie K. Beck

Produsent: Synne Seltveit

Foto: Jon-Andrè Hakvåg

Assistent: Mirjam Thorkelsdottir

Klipp: Morten Haslerud

Colorist: Jens Peder Hertzberg

Workshop-deltagere:

Chro Borhan

Elisabeth Thorsen

Jutta Martha Beiner

Jørgen Lorentzen

Martin Bach

Mina Adampour

Nefise Özkal Lorentzen

Redaktoør: Jutta Martha Beiner

Les meir om Prosjektet Freiraum: https://www.goethe.de/prj/fre/en/proj.html

siste nytt
ARKIV
bottom of page