top of page

Ein dag i Nynorskens hus

Måndag 08.01.24 hadde vi nypremiere på vandreframsyninga Ein dag i Nynorskens hus som vi har laga i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken Oslo. 900 sjetteklassingar frå Oslo skal sjå vandreframsyninga som tar for seg historiske hendingar frå språkhistoria til Noreg, i tillegg til historia til Oslo og Nynorskens hus. Nynorskens hus fekk sitt namn av Jon Fosse i 2013, 100 år etter at det vart oppført og husa Det Norske Teatret. Dette og meir skal elevane lære om i den interaktive framsyninga, kor dei får møte karakterar som Ivar Aasen, Hulda Garborg og Pesta.


Denne framsyninga er ein del av Møt-konseptet vi gjer saman med Den Kulturelle Skolesekken. I del to kjem elevane tilbake til Nynorskens hus kor dei får sjå familieframsyninga Pinocchio med 12 unge skodespelarar regissert av Erlend Samnøen.

 

Forteljarar

Aila SinoberMari Elise Haugen

Maria AustbøMarie Longva Danielsen

Shahazad Gul KhanJon Werede Hope

Camilla Klaudiussen

Emil Rodrigo Jørgensen

 

Idé, regi og dramaturgi Liv Hege Skagestad i samarbeid med alle involverte

Scenografi Kjersti Alm EriksenLyd og lys Jøran NormannMuffins Kaffistova

Blad Norsk BarnebladBøker Det Norske Samlaget

Kunstnarleg rådgjevar Erlend Samnøen

 

Manus er utvikla av dei involverte og  tar utgangspunkt i føredrag frå Norsk Målungdom, forteljingar og rørsle som er i Nynorskens hus og boka til Alfred Fidjestøl «Trass alt».

 

Takk til gode folk som har gitt råd og inspirasjon undervegs.

 

Framsyninga er produsert av Den mangfaldige scenen i samarbeid med Bondeungdomslaget i Oslo, Norsk målungdom og Den Kulturelle Skolesekken i Oslo.
Comments


siste nytt
ARKIV
bottom of page